Quantcast
Channel: invatamant – Ziar InfoBraila-Stiri de ultima ora Braila – Ultimele stiri ale zilei
Viewing all articles
Browse latest Browse all 48

Parintii antreprenori romani isi sustin si incurajeaza copiii sa devina oameni de afaceri

$
0
0

Mai bine de jumatate dintre studentii singurei facultati de antreprenoriat din Romania provin din afara Capitalei, orasele reprezentative fiind Constanta, Braila, Galati, Bacau, Brasov. De asemenea, conform datelor colectate din randul studentilor Entrepreneurship Academy, peste 60% dintre acestia au cel putin un parinte antreprenor, aspect care dovedeste increderea acestora in mediul de afaceri autohton, dar si in modelul educational al Entrepreneurship Academy. Pe parcursul celor 4 ani de studiu studentii au cursuri de Antreprenoriat, Finante, Contabilitate, Management, Strategie, Marketing, Vanzari etc, standard intr-un program de administrarea afacerilor, cu marea diferenta ca toti “profesorii” sunt de fapt antreprenori si oameni de afaceri, toti avand foarte multa experienta practica de business.

The Entrepreneurship Academy, singura facultate care te invata sa fii antreprenor direct de la antreprenori, convinge tot mai multi tineri din Romania sa ii urmeze cursurile. Mai bine de jumatate din cele 60 de locuri scoase la concurs pentru anul universitar 2018 – 2019 au fost ocupate, viitorii studenti-antreprenori asteptand cu nerabdare inceperea cursurilor. Pentru locurile ramase libere, The Entrepreneurship Academy (EA) continua procesul de selectie al candidatilor, care cuprinde trei etape: completarea formularului de pe site -www.entrepreneurship-academy.ro, participarea la un eveniment de tip Boot DAY si prezentarea la un interviu. La finalul celor patru ani de studiu, fiecare student va fi contribuit la dezvoltarea unei companii sanatoase financiar, care ofera produse si servicii potrivite pietei pe care opereaza.

Programul de studiu combina cursurile teoretice sustinute de experti, cu learning journeys – calatorii de invatare anuale in strainatate – Amsterdam, Silicon Valley si intr-o tara cu piata emergenta, ambele menite sa le ofere studentilor sprijinul teoretic, dar si practic, pentru a-si dezvolta, in echipe, afaceri reale.

Un exemplu de business promitator este afacerea  a doi studenti  din anul I. Cosmin Scripcariu din Botosani si Alex Burghelia din Constanta. Au 19 ani si sunt studenţi in primul an la The Entrepreneurship Academy. La inceputul lunii martie cei doi au pornit o afacere online prin care vand chituri pentru mulaje ale  mainilor. Miza cea mare este schimbarea modului in care ne raportam la amintiri. „Pe langa deja banalele fotografii, filmulete, mici obiecte decorative etc, exista pe piata kituri pentru amprenta palmara sau pentru amprenta piciorului. Noi, insa, oferim mulaje pentru cupluri tinandu-se de mana, pentru familii – unde amprentam mai multe maini, pentru copii, avem solicitari chiar şi pentru animalul de companie”, sustine Alex Burghelea, student-antreprenor in cadrul EA. Afacerea au pornit-o cu 3.500 de euro, iar cu aceşti bani şi-au deschis un magazinul virtual şi au achiziţionat materia prima pentru primele kituri.

„Ne-am propus si o schimbare de mentalitate: vrem sa schimbam modul in care lumea işi creeaza amintiri. Cel mai comun mod este fotografia, iar noi venim cu o alternativa interesanta, inedita, interactiva prin care oamenii sa işi construiasca efectiv amintiri impreuna. Orice moment din viata este potrivit ca sa iti faci un mulaj, nu este nevoie sa astepti acel eveniment special”, conchide Cosmin.

Acest sistem de invatamant olandez a fost implementat cu succes si in tari precum Finlanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina si Peru, cu rezultate extraordinare. 91% dintre absolventii acestui model educational au un loc de munca in primele sase luni dupa absolvire, iar 47% au un business sustenabil la doi ani dupa absolvire.

Procesul de aplicare si admitere pentru anul universitar 2018‐2019 s‐a deschis in luna august a anului trecut si vizeaza selectarea acelor candidati motivati si pregatiti sa faca fata cerintelor unui program intens de formare academica si profesionala. Pentru a mentine acest standard, echipa The Entrepreneurship Academy a dezvoltat un sistem propriu de selectie, care trece candidatul prin mai multe probe. Totul incepe cu inscrierea pe site si completarea unui formular care permite echipei de management sa faca prima analiza. Urmeaza Boot DAY, o simulare de o zi a programului de antreprenoriat, in care viitorii studenti intra in contact cu antreprenori reali si business-uri cunoscute, pentru a dezbate impreuna metode si solutii de crestere si dezvoltare. Interviul – face to face sau via Skype, este ultima evaluare a candidatilor. Urmatoarul Boot DAY este programat pe data de 18 mai. Cei interesati trebuie sa completeze formularul de aplicare de pe site pana pe 13 mai 2018.

"Dupa participarea la Boot Day-ul din toamna anului trecut, am realizat ca fiul nostru trebuie sa urmeze aceasta facultate cu orice pret. Nici nu stiu care dintre noi a fost mai entuziasmat de aceasta facultate…. eu, sotul meu sau fiul nostru. Am descoperit atunci o facultate altfel, o facultate care pregateste tineri pentru viata reala, o facultate care „creste oameni mari” in adevaratul sens al cuvantului. Am intalnit aici oameni minunati, studenti cu sclipiri in ochi si plini de incredere, care au reusit sa ii trezeasca fiului nostru motivatia pentru a fi admis, pentru a deveni student la The Entrepreneurship Academy. Ma bucur ca avem o astfel de facultate in Romania. Sper ca tot mai multi tineri sa aplice, pentru ca Romania are nevoie de elevi pregatiti in maniera in care The Entrepreneurship Academy o face", afirma doamna Crina Bodan, din Targu Mures, mama unui student in anul I.

Pe parcursul celor patru ani de studiu, studentii-antreprenori vor invata administrarea afacerilor, marketing, economie, management si vanzari, in paralel cu crearea si dezvoltarea unor business-uri profitabile, sub indrumarea unor antreprenori si oameni de afaceri de renume, precum Florin Ilie – Head of Financial Markets Sales al ING Bank in Romania, Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Cosmin Alexandru – decan al The Entrepreneurship Academy si Sergiu Negut – Antreprenor si Associate Dean la Maastricht School of Management, iar lista este in continua crestere.

Despre The Entrepreneurship Academy

The Entrepreneurship Academy (EA) este singura facultate antreprenoriala din Romania, unde studentii invata practic, inca din prima zi, cum sa isi construiasca si sa isi dezvolte o afacere. Acreditata in Olanda, EA functioneaza pe baza unui parteneriat cu Team Academy International (Netherlands), dupa un model educational existent de peste 20 de ani in Finlanda si implementat cu succes in peste 18 tari.

Dezvoltata in Romania prin Fundatia Entrepre Nation, de catre Universitatea Alternativa, Maastricht School of Management si Grupul EDUCATIVA, in parteneriat cu Team Academy International, cu sprijinul partenerului fondator ‐ ING Bank si al mediului antreprenorial autohton, The Entrepreneurship Academy este cea mai buna optiune de studiu din Romania pentru tinerii cu ambitie si initiativa.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 48

Trending Articles


Garda Felina Sezonul 1 Episodul 6


Doamnă


BMW E90 invarte, dar nu porneste


Curajosul prinț Ivandoe Sezonul 1 Episodul 01 dublat in romana


MApN intentioneaza, prin proiectul sustinut si de PSD, sa elimine...


Zbaterea unei vene sub ochii


Film – Un sef pe cinste (1964) – Une souris chez les hommes – vedeti aici filmul


pechinez


Hyalobarrier gel endo, 10 ml, Anika Therapeutics


Garaj tabla Pasteur 48